Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ

ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ

Γιώργος Π. Τριανταφυλλόπουλος

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια και πάλι.

Ήθελα να σε ρωτήσω κατα πόσο θεωρείς ότι έχει νόημα στις ιδιωτικοποιήσεις να προστεθεί και η εκχώρηση του ραδιοτηλεοπτικού φάσματος σε ιδιώτες.

Ενώ σε άλλες χώρες όπως στην αργεντινή με τον media law προσπαθούν να επαναχαράξουν την κατανομή του φάσματος σε ποιό δημοκρατικές τροχιές εδώ συνεχίζουμε να έχουμε παράνομη τυπικά αλλά πρακτική καραμπινάτη ιδιωτική υπερεκμετάλλευση ενός δημόσιου αγαθού και μάλιστα χωρίς να πληρώνουν τα τελευταία χρόνια ούτε τέλος χρήσης τού έκτακτο φόρο και χωρίς κανένα στήριγμα στην εγχώρια πολιτιστική παραγαγωγή.

Το συγκεκριμένο παράδειγμα το θεωρώ κομβικό στην κριτική έναντι των ιδιωτικοποιήσεων αφού για 20 χρόνια και είχαμε ιδιώτες να ελέγχουν ένα πολύτιμο αγαθό με τα γνωστά αποτελέσματα στο πολιτιστικό επίπεδο των συμπολιτών μας.

Ίσως δεν είναι τυχαία μάλιστα ότι η μεγάλης ένταση ιδιωτικοποιήσεις συγχονιστηκε τέλεια με μια 20 χρονη προπαγάνδα για το κακό κράτος από μια κίρκη που διαρκως χάιδευε αυτιά ,και πωλούσε την κουλτουρα της ιδιώτευσης και το 'να περναμε καλα..'.

Κλείνωντας εγώ προκλητικά σε όσους μου λένε '
Τα πάντα στο σφυρί, η μόνη πλέον επιλογή, Καισάριος, 'http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=3151299&nid=1554680 θα απαντούσα 'ανοιξες την τηλεόραση σου τελευταία;'

greekjammer

eparistera είπε...

greekjammer. Έχεις απόλυτο δίκιο φυσικά. Αυτό με την ιδιωτική τηλεόραση είναι ένα απίστευτο σκάνδαλο. Επί μια εικοσαετία λειτουργούν χωρίς άδεια και επειδή δεν έχουν άδεια δεν πληρώνουν και τίποτα! Τελείως τρελό. Σαν αντάλλαγμα βέβαια για την ασυδοσία τους είναι υποχρεωμένη η ιδιωτική τηλεόραση να κάνει πλύση εγκεφάλου και να στηρίζει με νύχια και με δόντια την αστική πολιτική τάξη. Μια τάξη που, εκτός των υπολοίπων βασικών χαρακτηριστικών της, αποτελείται από κάτι απίθανους ημιαγράμματους τύπους εξαιρετικά περιορισμένων ικανοτήτων. Τώρα βέβαια με την ψηφιακή τεχνολογία οι συχνότητες που καλύπτουν περιορίστηκαν αλλά κάλλιστα μπορεί μια άλλη κυβέρνηση να ζητήσει όλα εκείνα που έχασε όλα αυτά τα χρόνια και να στείλει φυλακή όλους όσους παρανομούσαν επί μια εικοσαετία. Και όσους τους κάλυπταν πολιτικά φυσικά.

Ανώνυμος είπε...

eparistera,να σε συγχαρώ κατ'αρχάς για την πολύ χρήσιμη δουλειά σου και κατά δεύτερον να σου ζητήσω συγνώμη διότι,δυστυχώς και παρά τις προσπάθειες μου να κατάφερα να ανεβάσω πλήρες τη μελέτη σου περι ιδιωτικοποιήσεων.Κάποιο τεχνικό πρόβλημα με το blogger,δεν μου το επέτρεψε.Αυτό ενημερωτικά και καλή συνέχεια.

niko demo από περγάδι

ΑΝΩΝΥΜΟς & ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ είπε...

Συγχαρητήρια για το εμπεριστατωμένο άρθρο,που φωτίζει πολλές πτυχές των σκοτεινών συμφερόντων των εκμεταλλευτών.
Και συγρόνως αναδεικνύει την αποχαύνωση και την ηλιθιότητα μεγάλου μέρους της ελληνικής κοινωνίας.

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετικό άρθρο.

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...